2

.
Bugün sizlere adsense'den bahsedeceğim ve Adsense nedir ne işe yarar gibi soruların cevabını vereceğim.

Adsense nedir ? sorumuzun cevabına gelelim.



Adsense Google'a ait bir reklam firmasıdır. Bu yüzden güvenilirliği çok fazladır ve çokca tercih edilemektedir.



Adsense Ne işe yarar : İnternet sitesi sahiplerinin Sitelerinde para kazanmak istemesi ve bu firmadan alınan reklamları web sitesine koymasıyla gelir sağlayabileceği bir firmadır.


Adsense Hangi Mantıkla Çalışır Cpm Cpa : Aslında Adsense tam olarak bunların hiç biriyle çalışmaş kendine özel bir algoritması vardır. Sayfa görüntülemesi Tıklanma Tbm (Tık başı Maliyet) BGBG 
Sayfa T.O'su gibi bileşenlerin bileşiminden size tahmini bir ücret verir. Gelelim bunları açıklamaya

Sayfa Görüntülemesi: Web sitenizde Günlük haftalık veya aylık periyotta kullanıcılara gösterilen reklam sayısı.
Tıklanma: Gösterilen bu reklamların tıklanma sayısı.
Tbm (Tık başı Maliyet) : Bu önemli Arkadaşlar Tbm kullanıcının her bir reklam tıklaması için adsense'nin sizin hesabınıza geçtiği paradır ve bazı sektörlerde Tbm çok düşüktür eğer böyle bir işe girecekseniz mümkün olduğunca tbm'i yüksek sektörlere yönelin.

BGBG (Bin Görüntüleme Başı Gelir) : Buda karmaşık gibi görünse de aslında çok basit bir şeydir. Bir çok arkadaşımızın kafasında BGBG nedir ne işe yarar ararlımı yararlı mı gibi sorular bulunmaktadır. Şöyle anlatayım size diyelim ki BGBG'niz 10 Tl ve Safa Görüntülenmesi 100 o gün Sizin Hesabınıza Geçecek olan tahmini kazanç 1 tl dir.

Sayfa T.O'su : Buda çok önemli bir etkendir arkadaşlar Sayfa T.O su % olarak hesaplanır ve bunun benim deneyimlerime göre ideal oranı % 20 %25 Civarlarıdır. eğer sayfa T.O'nuz çok yüksek ise adsense hesabınızı incelemeye alabilir hatta kapatabilir.

Adsense Web sitelerini neden onaylamaz yada Hani tür siteleri kabul etmez  bu sorumuzun cevabına gelecek olursak

Neden Onaylamaz Maddeler halinde belirtmek istiyorum.

  • Yetersiz İçerik ( Reklam Görüntülemek için yeterli içeriğe sahip değilsiniz)
  • Kopya İçerik. ( Adsense sitelerin özgünlüğüne çok önem veren bir firmadır yazılarınızın Çocu kopyala-Yapıştır ise büyük ihtimal siteniz onaylanmaz.)
  • Çok fazla Yönlendirme:  Örnek veriyorum adsense'ye daha önce blogspot lu bir site ile başvurunuz ve daha sonra bu siteye özel alan adı aldınız tekrar başvurmaya çalıştığınız zaman blogspot'su site ile başvuru yapmak zorunda kalıyorsunuz ve bu hatayı alıyorsunuz.
  • Kalite Yönergesi Sistemi : Sitenizdeki içeriklerin başka sitelerden alıntı olması.

Hangi Tür Siteler Kabul Edilmez / Edilse Bile Hesap Banlanır

  • Yasal olmayan Bütün siteler Adsense tarafından Kabul Edilmez A**lt, Cr**ck, Lisanslı dosyaların ücretsiz paylaşıldığı siteler, gibi illeg*l siteler adsense tarafında asla kabul edilmez ve kabul edilse bile anlaşıldığı zaman hesabınız kapatılır.



Onaylanması için neler yapabilirim ?

  • Yasal bir sektör bulun kendinize.
  • Her gün düzenli ve özgün içerik girin
  • Sitenizde çok fazla pop-up reklam barındırmayın.
  • Telif hakkı olan şeylerden uzak durun.
  • Sitenizdeki bütün içerikleri dmca ile koruma altına alın ilerde sıkıntı yaşamamak için.
  • Sitenizi Kullanıcı odaklı yapın ve kullanıcıyı çok fazla uğraştırmayan bir site yapın.



Adsense'ye kayıt olmak için Adsense Resmi sitesine gidip Google hesabınızla giriş yapmanız ve Adres İsim ve web sitesi bilgilerinizi doldurarak başvuru yapabiliyorsunuz. En geç 1 hafta içinde Dönüş yapıyorlar size.


Onaylama Sistemi: 2 Aşamalı onaylama var önce web sitenizin adresinizi yazıyorsunuz ve kontrol edip birinci onayı verirlerse adsense panele giriş yapıp reklam kodunuzu sitenizde yayınlıyorsunuz ( reklamların görünmesi 5 -10 dakikayı bulabilir) ve bir kaç gün içinde size ikinci mail geliyor onaylanıp onaylanmadığına dair.



Onaylanmayanlar yorum atarsa sitelerini inceleyebilirim ve kendimce yorumlayabilirim Kayıt olurken sorun yaşayan arkadaşlar olursa bildirsinler resimli anlatımda yapabilirim.

Yorum Gönder

 
Top